Κυνήγι θησαυρού:

Τα απολιθώματα μας διηγούνται την ιστορία του Αιγαίου

κάθε Σάββατο, ώρα 19.00-20.30

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σχεδίασε ένα διασκεδαστικό κυνήγι θησαυρού για τους φίλους του! Στο πρόγραμμα «Τα απολιθώματα μας διηγούνται την ιστορία του Αιγαίου», τα παιδιά καλούνται να βρουν τις λύσεις στους γρίφους που τους έχει στείλει από το παρελθόν ο Δρ. Παλαιόπουλος, ερευνητής Γεωλόγος-Παλαιοντολόγος, να μελετήσουν τα απολιθώματα της έκθεσης και να συλλέξουν πληροφορίες για τα φυτά και ζώα που έζησαν στο χώρο του Αιγαίου κατά τα τελευταία 250 εκατομμύρια χρόνια. Στη συνέχεια, προσπαθούν να εξάγουν συμπεράσματα για τις μεταβολές του περιβάλλοντος, του κλίματος και της γεωγραφίας του Ελλαδικού χώρου, ώστε να μπορέσουν να λύσουν τον τελευταίο γρίφο που θα τους οδηγήσει στο μυστικό θησαυρό!

Το πρόγραμμα διαρκεί συνολικά 90 λεπτά και περιλαμβάνει:

  • αρχική γνωριμία και συζήτηση για βασικές έννοιες όπως απολίθωμα, ανασκαφή, κ.α.,
  • λύση γρίφων και συλλογή πληροφοριών από τα απολιθώματα της έκθεσης,
  • σύνθεση των παρατηρήσεων και εξαγωγή συμπερασμάτων,
  • παρουσίαση με χάρτες και εικόνες της εξέλιξης του χώρου του Αιγαίου,
  • παρουσίαση του τελικού γρίφου που οδηγεί στο θησαυρό.

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα υλοποιείται στο χώρο της περιοδικής έκθεσης «Αιγαίον - η γέννηση ενός Αρχιπελάγους», κάθε Σάββατο 19.00-20.30, καθώς και για ομάδες 5-15 παιδιών ηλικίας 8-12 ετών. Το κόστος συμμετοχής είναι 6 €/παιδί και η κράτηση είναι απαραίτητη. Υπάρχει δυνατότητα οργάνωσης της δραστηριότητας και εκτός των παραπάνω ωρών, για ομάδες το λιγότερο 10 παιδιών, έπειτα από επικοινωνία με τους υπεύθυνους.

Για κρατήσεις και διευκρινήσεις, μπορείτε να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση aegeon.archipelago@gmail.com, ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 6972974586 (Τρίτη-Παρασκευή 09.00-15.00, Σάββατο 13.00-21.00, Κυριακή 11.00-19.00), ενώ για ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις της έκθεσης, μπορείτε να γίνεται «φίλοι» της στο Facebook, στη σελίδα Aegeon - Birth of an Archipelago.