Ο μικρός Δεινούλης στο δάσος με τις σεκόιες

Ανακαλύπτοντας τα κρυμμένα μυστικά
του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου

κάθε Κυριακή, ώρα 12.00-13.30

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε μια πρωτότυπη δραστηριότητα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μυηθούν στα μυστικά του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου.

Τα παιδιά, μέσα από δημιουργικές ασχολίες και διαδραστικές παρουσιάσεις, θα γνωρίσουν τον τρόπο δημιουργίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τα είδη φυτών και ζώων που ζούσαν στα υποτροπικά δάση του Αιγαίου πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια και την ηφαιστειότητα που συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία του σημαντικότερου γεωλογικού μνημείου του Αιγαίου!

Το πρόγραμμα διαρκεί συνολικά 90 λεπτά και περιλαμβάνει:

  • αρχική γνωριμία με φυτά και ζώα που έζησαν στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου,
  • χρήση ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής εφαρμογής με διαδραστικά παιχνίδια,
  • παρατήρηση των απολιθωμάτων φυτών του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου,
  • ανασκαφή, εύρεση και ταυτοποίηση απολιθωμάτων,
  • γνωριμία με το φαινόμενο της ηφαιστειακής έκρηξης και παρατήρηση των ηφαιστειακών πετρωμάτων της Λέσβου,
  • προσομοίωση ηφαιστειακής έκρηξης,
  • ανάγνωση του παραμυθιού «Οι περιπέτειες του μικρού Δεινούλη στο δάσος με τις σεκόιες».

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα υλοποιείται στο χώρο της περιοδικής έκθεσης «Αιγαίον - η γέννηση ενός Αρχιπελάγους», κάθε Κυριακή 12.00-13.30, για ομάδες 5-15 παιδιών ηλικίας 5-10 ετών. Το κόστος συμμετοχής είναι 6 €/παιδί και η κράτηση είναι απαραίτητη. Υπάρχει δυνατότητα οργάνωσης της δραστηριότητας και εκτός των παραπάνω ωρών, για ομάδες το λιγότερο 10 παιδιών, έπειτα από επικοινωνία με τους υπεύθυνους.

Για κρατήσεις και διευκρινήσεις, μπορείτε να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση aegeon.archipelago@gmail.com, ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 6972974586 (Τρίτη-Παρασκευή 09.00-15.00, Σάββατο 13.00-21.00, Κυριακή 11.00-19.00), ενώ για ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις της έκθεσης, μπορείτε να γίνεται «φίλοι» της στο Facebook, στη σελίδα Aegeon - Birth of an Archipelago.